Vyprážané zemiakové karbonátky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
500
g
varené alebo pečené mäso
50
g
cibuľa
2
ks
vajce
150
g
tuk na vyprážanie
podľa chuti
soľ, petržlenová vňať
Na obaľovanie
150
g
hladká múka
1
ks
vajce
2
KL
mlieko
100
g
strúhanka
postup
Zemiaky uvaríme v šupke,olúpeme a pretlačíme cez sito.Do vychladnutého pridáme posekané mäso,posekanú cibuľu a petržlenovú vňať,soľ a vajcia.Všetko zamiešame a rukou formujeme karbonátky,ktoré obalíme v múke,vajciach rozšľahaných s mliekom a strúhanke.Na horúcom tuku vypražíme.Podávame so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.