Hubová polievka s mrveničkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
čerstvé huby
1/2
PL
bravčová masť
1
PL
hladká múka
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
trochu
mletá červená paprika
trochu
mleté čierne korenie
200
g
zemiaky
100
g
hrubá múka
1
ks
vajce
trochu
soľ
1
ks
mrkva
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Umyté čerstvé pokrájané huby vložíme do studenej osolenej vody a varíme. Keď sú huby polomäkké pridáme nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky uvarené do mäkka pridáme zápražku, mleté čierne korenie, soľ, na kocky pokrájanú mrkvu a spolu povaríme.
2.
Zápražku pripravíme tak, že na masti zapeníme postrúhanú cibuľu, rozotretý cesnak, nasucho doružova opraženú hladkú múku. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme trošku studenej vody a vymiešame na hladkú kašičku.
3.
Medzitým z vajca, múky, soli vypracujeme tuhé cesto, ktoré strúhame na strúhadle a hneď zavárame do horúcej polievky. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.