Pridať recept

Hubová polievka s mrveničkou

ingrediencie

50 g
čerstvé huby
1/2 PL
bravčová masť
1 PL
hladká múka
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
trochu
mletá červená paprika
trochu
mleté čierne korenie
200 g
zemiaky
100 g
hrubá múka
1 ks
vajce
trochu
soľ
1 ks
mrkva
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Umyté čerstvé pokrájané huby vložíme do studenej osolenej vody a varíme. Keď sú huby polomäkké pridáme nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky uvarené do mäkka pridáme zápražku, mleté čierne korenie, soľ, na kocky pokrájanú mrkvu a spolu povaríme.
 
2.
Zápražku pripravíme tak, že na masti zapeníme postrúhanú cibuľu, rozotretý cesnak, nasucho doružova opraženú hladkú múku. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme trošku studenej vody a vymiešame na hladkú kašičku.
3.
Medzitým z vajca, múky, soli vypracujeme tuhé cesto, ktoré strúhame na strúhadle a hneď zavárame do horúcej polievky. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať