Pridať recept

FOTORECEPT: Žihľavový sirup

5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

90 ks
žihľava - vrchné kúsky cca 20 cm
2,5 kg
kryštálový cukor
3 ks
citrón
1 balíček
kyelina citrónová
3,5 litre
voda

postup

1.
Žihľavu zbierame len zaručene čistú. Ja som zbierala na záhradke, ďaleko od civilizácie. Potrebujeme 90 ks, výška tak 20 cm, nesmie kvitnúť.
Fotorecept: Žihľavový sirup
Fotorecept: Žihľavový sirup
Zdroj: dorisa
 
2.
Žihľavu nasekáme na menšie kúsky a dáme do väčšej nádoby. Zvaríme 3,5 litra vody a horúcou vodou žihľavu zalejeme. Necháme lúhovať 24 hodín.
Fotorecept: Žihľavový sirup
Fotorecept: Žihľavový sirup
Zdroj: dorisa
3.
Potom vodu zlejeme do hrnca, žihľavu riadne postláčame (nemala som plátienko, tak je to lepšie, a rýchlejšie) a dáme variť na oheň. Varíme spolu s umytými citrónmi, nakrájanými na plátky. Pridáme cukor, povaríme.
Fotorecept: Žihľavový sirup
Fotorecept: Žihľavový sirup
Zdroj: dorisa
4.
Medzi tým si umyjeme fľaše. Sirup odstavíme.
Fotorecept: Žihľavový sirup
Fotorecept: Žihľavový sirup
Zdroj: dorisa
5.
Plníme cez sitko do teplých fliaš horúci sirup, zavrieme viečkom.
Fotorecept: Žihľavový sirup
Fotorecept: Žihľavový sirup
Zdroj: dorisa
6.
Vyjde nám asi tak okolo 5 litrov sirupu. Dobrú chuť.
Fotorecept: Žihľavový sirup
Fotorecept: Žihľavový sirup
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
az61
18.6.2017 10:02 | |
+24 -7
a varením sa všetko dobré zabije........