Pridať recept

Morka pečená na divoko

ingrediencie

4 ks
morčacie stehno
štipiek
mletý muškátový oriešok
1/2 KL
mletá rasca
štipiek
majorán
štipiek
tymian
štipiek
rozmarín
50 g
slanina
2 strúčiky
cesnaku
100 g
koreňová zelenina
4 ks
borievky
4 ks
celé nové korenie
1 kocka
zeleninový bujón
1 KL
hladká múka
1 PL
horčica
1/2 ks
citrón
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Morčacie stehná umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, korením a všetkými bylinkami. Takto pripravené mäso necháme odstáť v chladničke najlepšie cez noc.
 
2.
Na rozpálenej panvici opražíme na kocky nakrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu pražíme. Potom pridáme stehná, podlejeme ich troškou vody a prikryté dusíme do mäkka na miernom ohni.
3.
Približne v polovici dusenia pridáme nastrúhanú koreňovú zeleninu, korenie a borievky. Podľa potreby prilejeme vodu, bujón a dusíme ďalej.
4.
Keď je mäso upečené vyberieme ho, šťavu poprášime hladkou múkou a dochutíme horčicou a citrónovou šťavou. Prepasírujeme ju cez sitko a vznikne nám hustejšia omáčka.
5.
Mäso na tanieroch polejeme omáčkou a podávame so zemiakovou kašou alebo knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať