Zeleninovo-ryžový šalát
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
140
g
ryža
5
ks
rajčiak
1
ks
mrkva
3
PL
zelený hrášok
5
ks
fazuľový struk
3
PL
ocot
2
PL
olej
1
ks
hlávkový šalát
3
ks
natvrdo uvarené vajce
podľa chuti
mleté čierne korenie,soľ,trochu cukru,horčica
postup
1.
Ryžu uvaríme asi 12 minút. Necháme ju odkvapkať.Rajčiaky pokrájame na osminky,uvarenú mrkvu na kocky,hrášok a fazuľové struky uvaríme v osolenej vode,pokrájame struky na kúsky.
2.
Všetko zamiešame do ryže,okoreníme,osolíme,zalejeme s nálevom pripravený z vody,octu,cukru a horčice,pokvapkáme olejom a premiešame.Šalát dáme do misy vyloženej listami umytého hlávkového šalátu a povrch ozdobíme kolieskami vajec uvarených na tvrdo.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.