Pridať recept

Zeleninovo-ryžový šalát

ingrediencie

140 g
ryža
5 ks
rajčiak
1 ks
mrkva
3 PL
zelený hrášok
5 ks
fazuľový struk
3 PL
ocot
2 PL
olej
1 ks
hlávkový šalát
3 ks
natvrdo uvarené vajce
podľa chuti
mleté čierne korenie,soľ,trochu cukru,horčica

postup

1.
Ryžu uvaríme asi 12 minút. Necháme ju odkvapkať.Rajčiaky pokrájame na osminky,uvarenú mrkvu na kocky,hrášok a fazuľové struky uvaríme v osolenej vode,pokrájame struky na kúsky.
 
2.
Všetko zamiešame do ryže,okoreníme,osolíme,zalejeme s nálevom pripravený z vody,octu,cukru a horčice,pokvapkáme olejom a premiešame.Šalát dáme do misy vyloženej listami umytého hlávkového šalátu a povrch ozdobíme kolieskami vajec uvarených na tvrdo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať