Pridať recept

Lievance so syrom a lekvárom

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
20 g
droždie
50 g
syr
2 ks
vajce
1/4 liter
mlieko
80 g
tuk na vyprážanie
podľa chuti
soľ,práškový cukor na posypanie,lekvár

postup

Do múky pridáme rozdrobené droždie,postrúhaný syr,žĺtky,soľ a mlieko.Vypracujeme redšie cesto,ktoré necháme vykysnúť a nakoniec doň zamiešame sneh z bielkov.Formu na lievance vymastíme tukom,a keď sa zahreje,nalejeme do nej trochu cesta,ktoré opekáme do ružova z oboch strán.Podávame posypané cukrom a s lekvárom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.