Držková polievka z hlivy ustricovej
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hliva ustricová
1
PL
maslo
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
2
PL
hladká múka
1
PL
mletá červená paprika
1
kocka
masox
2
strúčiky
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá rasca
1
KL
majorán
trochu
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
postup
1.
Hlivu nakrájame na kúsky a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. Osolíme, pridáme rascu a varíme 25 minút.
2.
Medzitým v hrnci rozohrejeme maslo a olej, vhodíme nadrobno nakrájajú cibuľu, opražíme ju, pridáme múku, papriku a spoločne pražíme. Potom zalejeme asi litrom vody, pridáme masox, mleté čierne korenie, privedieme do varu a premiešame, aby polievka bola hladká.
3.
Doplníme hlivou i s vývarom, pridáme majorán a cesnak a ešte krátko povaríme. Polievku dochutíme, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s pečivom.
4.
Podobné "držkovky" sa varia ja z iných druhov húb, napr. z masliakov, kučierok alebo podpňoviek. Vždy je dôležité huby dobre prevariť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.