Pridať recept

Chábovica

ingrediencie

1 ks
kapusta biela hlávková
5 ks
zemiaky
2 PL
masť
3 PL
hladká múka
1 hrsť
sušené hríby
podľa chuti
soľ, rasca, mleté čierne korenie

postup

1.
Kapustu a olúpané zemiaky pokrájame na kocky,vložíme do väčšieho hranca a zalejeme vodou.Dáme rascu a varíme do zmäknutia zeleniny.V druhom hrnci si urobíme zápražku,že rozpustíme masť,ktorú zamiešame s múkou,trochou studenej vody a za stáleho miešania prilejeme do varu.
 
2.
Zápražku prelejeme do hrnca s kapustou a zemiakmi.dochutíme soľou,korením a spolu povaríme ešte asi 5 minút.Polievku podávame s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať