Pridať recept

Penová torta

8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
80 g
práškový cukor
3 PL
voda
100 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
2 PL
kakao
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Krém

300 ml
mlieko
40 g
prášok Zlatý klas
1 balíček
vanilkový cukor
3 ks
žĺtok
150 g
maslo
150 g
práškový cukor

Bielková pena

3 ks
vaječný bielok
120 g
práškový cukor

Iné

100 g
biela čokoláda

postup

1.
Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom na penu. Postupne pridávame vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a soľou. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vymiešaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na teplotu 180°C približne 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
 
2.
Medzitým si v mlieku rozmiešame prášok (Zlatý klas), žĺtky a uvaríme hladkú kašu. Za občasného premiešania ju necháme poriadne vychladnúť. Maslo zmiešame s cukrom na penu a obe hmoty spolu zľahka zmiešame na hladký krém. Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh.
3.
Korpus natrieme žĺtkovým krémom, potom snehovou penou a nakoniec posypeme hoblinkami bielej čokolády. Necháme ju poriadne stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať