Pridať recept

Kysnuté slimáčiky

25
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeničná múka
1/8 liter
mlieko
1/2 kocka
droždie
1 štipka
cukor
150 g
klobása
1 PL
olej
zeler
1 PL
vlašské orechy
1 štipka
mleté čierne korenie
1 štipka
soľ
1 ks
žĺtok
1 PL
maslo

postup

1.
Do menšej misky rozdrobíme droždie, ktoré zmiešame spolu s mliekom a cukrom. Necháme kysnúť asi 15 minút. V miske zmiešame soľ s múkou, pridáme žĺtok, maslo, zvyšné mlieko a záver kvások. Bude miešať do vtedy, kým sa cesto nezačína lepiť na misu. Prikryjeme misku a necháme cesto kysnúť hodinu pri izbovej teplote.
 
2.
Klobásu olúpeme a pokrájame na drobno. Zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Na zohriatom oleji opečieme klobásu a môžeme aj krátko opiecť zeler. Na pijavom papieri necháme túto zmes odkvapkať, a potom primiešame korenie a orechy.
3.
Plech si vymastíme dôkladne maslom a rúru vyhrejeme na 200°C. Cesto vyvaľkáme na plát, ktorý bude mať rozmery približne 25x35 cm a potrieme ho plnkou. Plnkou nepotrieme len 1 cm okraj po obvode plátu. Cesto zrolujeme zo širšej strany a pokrájame takto vytvorenú roládu na 25 rezov. Na plech poukladáme nakrájané slimáky a pečieme v rúre asi 20 minút na strednej priečke rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...
Čo dokážu medové orechy?
Medové orechy sú skutočnou superpotravinou: Ak ich budete jesť pravidelne, môžete očakávať toto
Vedeli ste, že: med a vlašské orechy sú účinné aj samostatne, spoločne však dokážu zázraky?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...