Karamelová torta
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
práškový cukor
4
PL
polohrubá múka
2
PL
voda
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
téglik
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
Karamelový krém
5
PL
kryštálový cukor
4
PL
voda
6
ks
vaječný bielok
8
PL
práškový cukor
1
balíček
karamelová poleva
postup
1.
Žĺtky s práškovým cukrom a vodou vymiešame na hustejšiu penu. Pomaly pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka sneh vymiešaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme ho v stredne vyhriatej rúre.
2.
Medzitým si rozpustíme kryštálový cukor na karamel. Za stáleho miešania prilejeme vodu a poriadne premiešame. Z bielkov a práškového cukru vymiešame nad parou tuhý sneh, pridáme k nemu vychladnutý karamel a zmes dobre vyšľaháme.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme ho pripraveným karamelovým krémom a celú tortu dáme zaschnúť do rúry približne na 30 minút na úplne nízku teplotu. Takto upečenú tortu necháme vychladnúť v chladničke.
4.
Potom vrchnú časť spolu s bokmi torty natrieme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom. Nakoniec tortu polejeme karamelovou polevou pripravenou podľa návodu na obale.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.