Pridať recept

Karamelová torta

ingrediencie

4 ks
vajce
4 PL
práškový cukor
4 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 téglik
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor

Karamelový krém

5 PL
kryštálový cukor
4 PL
voda
6 ks
vaječný bielok
8 PL
práškový cukor
1 balíček
karamelová poleva

postup

1.
Žĺtky s práškovým cukrom a vodou vymiešame na hustejšiu penu. Pomaly pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka sneh vymiešaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme ho v stredne vyhriatej rúre.
 
2.
Medzitým si rozpustíme kryštálový cukor na karamel. Za stáleho miešania prilejeme vodu a poriadne premiešame. Z bielkov a práškového cukru vymiešame nad parou tuhý sneh, pridáme k nemu vychladnutý karamel a zmes dobre vyšľaháme.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme ho pripraveným karamelovým krémom a celú tortu dáme zaschnúť do rúry približne na 30 minút na úplne nízku teplotu. Takto upečenú tortu necháme vychladnúť v chladničke.
4.
Potom vrchnú časť spolu s bokmi torty natrieme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom. Nakoniec tortu polejeme karamelovou polevou pripravenou podľa návodu na obale.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať