Zubáč na slanine
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
zubáč
trochu
ocot
trochu
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
80
g
údená slanina
40
g
olej
2,5
dl
vývar
1
PL
paradajkový pretlak
2
dl
smotana
20
g
múka
1
ks
citrón
postup
1.
Očistenú, vypitvanú rybu umyjeme, pokvapkáme octom, posolíme a okoreníme. Vnútro ryby naplníme posekanou petržlenovou vňaťou a rozškvarenou troškou nadrobno nakrájanej slaninky. Niekoľkými kúskami slaninky prešpikujeme aj chrbát ryby.
2.
Na rozohriatom oleji z oboch strán rybu opečieme. Potom ju podlejeme vývarom a pečieme v rúre asi 10 minút.
3.
Mäkkú rybu vyberieme, do výpeku pridáme paradajkový pretlak, chvíľu povaríme, šťavu rozriedime a nakoniec zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku. Za stáleho miešania uvaríme hladkú, hustú omáčku. Dochutíme ju korením, soľou a citrónovou šťavou.
4.
Rybu podávame spolu s omáčkou, zemiakmi, ryžou alebo haluškami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.