Pridať recept

Zubáč na slanine

ingrediencie

1500 g
zubáč
trochu
ocot
trochu
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
80 g
údená slanina
40 g
olej
2,5 dl
vývar
1 PL
paradajkový pretlak
2 dl
smotana
20 g
múka
1 ks
citrón

postup

1.
Očistenú, vypitvanú rybu umyjeme, pokvapkáme octom, posolíme a okoreníme. Vnútro ryby naplníme posekanou petržlenovou vňaťou a rozškvarenou troškou nadrobno nakrájanej slaninky. Niekoľkými kúskami slaninky prešpikujeme aj chrbát ryby.
 
2.
Na rozohriatom oleji z oboch strán rybu opečieme. Potom ju podlejeme vývarom a pečieme v rúre asi 10 minút.
3.
Mäkkú rybu vyberieme, do výpeku pridáme paradajkový pretlak, chvíľu povaríme, šťavu rozriedime a nakoniec zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku. Za stáleho miešania uvaríme hladkú, hustú omáčku. Dochutíme ju korením, soľou a citrónovou šťavou.
4.
Rybu podávame spolu s omáčkou, zemiakmi, ryžou alebo haluškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať