Pridať recept

Tvarohová nepečená torta s černicami

ingrediencie

1 balíček
detské piškóty
1 téglik
slivkový lekvár
100 ml
ovocná šťava
4 PL
rum
20 g
hrozienka
1 balíček
detské dlhé piškóty

Krém

200 g
maslo
200 g
práškový cukor
500 g
jemný tvaroh
500 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový puding
2 ks
žĺtok

Na ozdobu

200 g
černice

postup

1.
Formu na tortu vystelieme alobalom alebo potravinárskou fóliou. Piškóty spájame lekvárom a po dve ich uložíme na dno tortovej formy. Pokvapkáme ich šťavou zmiešanou s rumom.
 
2.
Maslo zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a nakoniec vmiešame tvaroh. Krém poriadne premiešame. Z mlieka, pudingového prášku a žĺtkov uvaríme hustú kašu, necháme ju vychladnúť a vmiešame ju do krému.
3.
Na piškóty navrstvíme polovicu tvarohového krému a prikryjeme ho spojenými piškótami. Tie pokvapkáme rumovou šťavou, posypeme hrozienkami a zakryjeme zvyšným krémom aj po bokoch. Na boky prilepíme dlhé pocukrované piškóty a dovnútra nasypeme černice. Takto pripravenú tortu dáme poriadne stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať