Neapolská pizza
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
paradajka
1/2
KL
soľ
5
PL
olivový olej
300
g
pšeničná múka
1/8
liter
voda
1/2
KL
cukor
21
g
droždie
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
bazalka
150
g
syr Mozzarella
20
ks
čierne olivy
1/2
KL
oregano
čierne korenie
postup
1.
S cukrom a vodou zmiešame droždie a zmes dáme na 15 minút vykysnúť. S kváskom zmiešame múku, 3 lyžicami oleja a soľou. Cesto musíme prikryť a nechať kysnúť aspoň 15 minút.
2.
Rajčiny, ktoré sme umyli nakrájame na plátky a olúpanú cibuľu na kolieska. Cesnak olúpeme a pokrájame ho na drobno. Syr zase pokrájame na malé kocky. Potom si pripravíme bazalkové lístky. Rúru si vyhrejeme na 220°C a keďže máme suroviny až na dve pizze, musíme použiť dva plech, ktoré vymastíme olejom.
3.
Cesta opäť premiesime, vyvaľkáme si dva okrúhle pláty, ktoré budú mať priemer 20 cm a s malým okrajom. Plát uložíme na plech. Cibuľu, rajčiny a syr rozložíme na cesto a následne posypeme bazalkou, olivami, korením, cesnakom a soľou. Každú pizzu pokvapkáme olejom. Budeme piecť každú obloženú pizzu asi 30 minút na strednej priečke rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.