Kakaová roláda
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
160
g
práškový cukor
4
PL
voda
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
160
g
hladká múka
2
PL
kakao
Krém
300
ml
mlieko
1
balíček
kakaový puding
200
g
maslo
160
g
práškový cukor
2
PL
rum
Čokoládová poleva
30
g
čokoláda na varenie
15
g
stužený tuk
postup
1.
V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom na hustú penu. Za stáleho miešania prilejeme vodu, prisypeme kypriaci prášok, múku a kakao. Vymiešame hladké cesto a vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre rozohriatej na 230°C približne 10 minút.
2.
Medzitým si pripravíme kakaovú plnku. Polovicu z mlieka necháme zovrieť v kastróli, v druhej polovici rozmiešame pudingový prášok a vylejeme ho do mlieka. Za stáleho miešania uvaríme kakaový puding. Maslo nakrájané na kocky zmiešame s cukrom a vmiešame doň vychladnutý kakaový puding. Nakoniec krém dochutíme rumom.
3.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku, zvinieme ho a necháme vychladnúť. Rozvinieme, natrieme ho plnkou a zvinieme na roládu. Vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili vo vodnom kúpeli z čokolády a tuku. Roládu necháme stuhnúť v chladničke a až pred podávaním ju nakrájame na kolieska.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.