Pridať recept

Jahodová roláda s džemom

8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
4 PL
práškový cukor
4 PL
polohrubá múka
štipiek
soľ
trochu
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor
1 téglik
jahodový džem
30 g
čokoláda na varenie
15 g
stužený tuk

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne po jednom primiešame žĺtky, cukor a múku zmiešanú so soľou a kôrou z citróna. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C približne 10 minút.
 
2.
Upečený plát cesta preložíme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Necháme ho vychladnúť, rozvinieme roládu a natrieme ju hrubou vrstvou jahodového džemu. Roládu zvinieme a polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili vo vodnom kúpeli. Dáme ju stuhnúť do chladničky a pokrájame ju až pri podávaní.
3.
TIP: Môžeme ju podávať so šľahačkou a čerstvými jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať