Pridať recept

Ananásová roláda s orieškovou šľahačkou

Ananásová roláda s orieškovou šľahačkou
Zdroj: gurmanka
8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
5 PL
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 téglik
jahodový džem
1 konzerva
ananásový kompót
1 téglik
smotana na šľahanie
1 PL
kakao
1 hrsť
mleté orechy
1 balíček
vanilkový cukor

Krém

500 ml
mlieko
60 g
vanilkový puding
200 g
maslo
160 g
práškový cukor
1 PL
rum

postup

1.
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom na hladkú penu. Primiešame múku zmiešanú so soľou, premiešame a hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C približne 10 minút.
 
2.
Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme puding podľa návodu na obale. V miske si zmiešame maslo s cukrom a rumom. Do maslovej peny vmiešame vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.
3.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku a spolu s papierom na pečenie ho zvinieme do rolády. Necháme ho vychladnúť, rozvinieme, natrieme džemom a pripravenou plnkou. Na plnku poukladáme kúsky ananásu a roládu pevne zvinieme. Dáme ju stuhnúť do chladničky.
4.
Pred podávaním vyšľaháme šľahačku s kakaom a cukrom. Na tanier položíme koliesko rolády, odzobíme ho šľahačkou a posypeme orieškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať