Roláda s jahodovou šľahačkou
8
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
160
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
5
PL
vlažná voda
160
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ
trochu
jahody
Jahodový krém
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
160
g
práškový cukor
1
PL
prášková želatína
150
g
jahody
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom na hustú penu. Po troche pridávame vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 15 minút.
2.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom. Želatínu rozmiešame v 100 ml vody a za stáleho ohrievania ju necháme rozpustiť (pozor nevaríme). Vlažnú želatínu vmiešame do šľahačky spolu s rozmixovanými jahodami.
3.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť. Potom roládu rozvinieme, natrieme 3/4 krému a poriadne zvinieme. Vrch natrieme zvyšným krémom a ozdobíme jahodami. Roládu necháme stuhnúť v chladničke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.