Pridať recept

Roláda s jahodovou šľahačkou

8
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
160 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
5 PL
vlažná voda
160 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ
trochu
jahody

Jahodový krém

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor
160 g
práškový cukor
1 PL
prášková želatína
150 g
jahody

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom na hustú penu. Po troche pridávame vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 15 minút.
 
2.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom. Želatínu rozmiešame v 100 ml vody a za stáleho ohrievania ju necháme rozpustiť (pozor nevaríme). Vlažnú želatínu vmiešame do šľahačky spolu s rozmixovanými jahodami.
3.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť. Potom roládu rozvinieme, natrieme 3/4 krému a poriadne zvinieme. Vrch natrieme zvyšným krémom a ozdobíme jahodami. Roládu necháme stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať