Pridať recept

Roláda s malinami

8
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
160 g
práškový cukor
160 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
trochu
citrónová kôra
1 PL
rum
120 ml
smotana na šľahanie
30 g
vanilkový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky
200 g
maliny

Čokoládová poleva

150 g
čokoláda na varenie
100 g
stužený tuk

postup

1.
Bielky vyšľaháme s približne 1/2 cukru na tuhší sneh. Za stáleho miešania postupne pridáme múku zmiešanú so soľou, kôru z citróna, zvyšný cukor, žĺtky a celé to dochutíme rumom. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme vo vyhriatej rúre na 230°C približne 10 minút.
 
2.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom a stužovačom na hustú šľahačku. Maliny opláchneme pod vodou a necháme ich odkvapkať.
3.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku a zvinieme pomocou papiera na pečenie. Vychladnutý ho rozbalíme, natrieme šľahačkou, poukladáme na ňu maliny a roládu pevne zvinieme. Vrch rolády polejeme čokoládovou polevou,ktorú sme si pripravili vo vodnom kúpeli z čokolády a stuženého tuku. Ozdobíme ju zvyšnými malinami a dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať