Pridať recept

Krémeše z lístkového cesta

8
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
trochu
olej
750 ml
mlieko
150 g
kryštálový cukor
1 PL
hladká múka
40 g
Zlatý klas
4 ks
vajce
500 ml
smotana na šľahanie
80 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Lístkové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a každú z nich rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku cca 2 mm. Pomocou valčeka preložíme jeden plát na vymastený plech, poprepichujeme ho vidličkou a upečieme v rúre vyhriatej na 230°C. Pečieme približne 10 minút do zlatista. Druhý plát položíme na plech, pokrájame na rovnaké štvorčeky, taktiež poprepichujeme vidličkou a dáme ich upiecť.
 
2.
Polovicu mlieka privedieme k varu s cukrom, v druhej polovici rozmiešame múku, zlatý klas a žĺtky. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Do teplej kaše zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom.
3.
Prvý plát vyberieme z rúry, natrieme naň vychladnutý krém a necháme ho vychladnúť. Potom na krém navrstvíme šľahačku, zakryjeme ju pripravenými upečenými kockami z lístkového cesta a celý krémeš dáme do chladničky. Pred podávaním ho pokrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.3.2016 17:23 | |
+29 -7
No mne sa moc nevydaril... 1zlaty klas je malo na taky objem mlieka... minimalne 2 az 3 mali ist na pol litra mlieka steka mi krem mimo kolaca... a este sa mi podarilo aj smotanu zrazit a to pisali ze je lepsie dat smotanu z chladnicky von aby nebola studena a predislo sa zrazeniu a aj tak sa zrazila... a urcite odporucam este bielka vyslahat a a pridat do horuceho kremu... asi tolko rad pre dalsie ktore vy chceli robit tento typ kremea podla tohto receptu 😊
Podobné články
Krémeš z lístkového cesta
Najlepšie recepty na dokonalý krémeš bez čakania: Takto vám už plnka NIKDY nevytečie a vždy sa podarí nakrájať, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo cez víkend upiecť alebo vás len prepadla chuť na sladké? Máme pre vás úžasné...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.