Pridať recept

Kokosové ježe

ingrediencie

4 ks
vajce
250 g
práškový cukor
1 PL
olej
3 PL
med
1/5 liter
mlieko
400 g
polohrubá múka
3/4 balíček
prášok do pečiva

Poleva

300 g
kryštálový cukor
11 PL
voda
250 g
margarín
20 g
kakao
um
kokosová múčka

postup

1.
Tri žĺtky, 1 celé vajce a cukor vymiešame, pridáme po troške tekutý med, mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený mastným papierom a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Vychladnutý múčnik pokrájame na rovnomerné kocky, namáčame do kakaovej polevy a obaľujeme v kokosovej múčke.
 
2.
Poleva: Vodu s cukrom uvaríme na sirup, do teplého pridáme na menšie kúsky pokrájaný margarín, kakao, trošku rumu a dobre premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pohánka piña colada
Fit pohánka s kokosom a ananásom: Sladký obed bez výčitiek
Čerstvý ananás, opražený strúhaný kokos a voňavá pohánka splynú v sladkú kašu plnú vlákniny a okamžitej energie.
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Ako domov priniesť tie najzrelšie kúsky ovocia?
Ako vybrať tie najzrelšie kúsky ovocia? Takto spoznáte najlepšie avokádo, ananás, melón, kivi či kokos
Na väčšine ovocia vidíme alebo ľahko pohmatom zistíme, či je zrelé, nezrelé alebo prezreté. Ako však zistiť...
Fresh coconuts and a jar of coconut oil on a wooden table
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým...
Torta Piña colada
Hriešne dobrá torta inšpirovaná Piña coladou
Podobne ako známy exotický koktail aj táto torta je napitá kokosom, ananásom a rumom.
mladý kokos
Exotický kokos na Slovensku už dávno zdomácnel
Kokos je ovocie, plod, ktorý poznáme všetci, aj moja starká. Teda je už dlho v povedomí konzumentov aj...