Pridať recept

Piškótový chlebíček

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
180 g
práškový cukor
120 g
maslo
50 g
čokoláda
3 PL
rum
160 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
kakao
1 balíček
okrúhle piškóty

Čokoládová poleva

120 g
čokoláda
50 g
stužený tuk
50 g
maslo

postup

1.
V miske vymiešame žĺtky s práškovým cukrom na hustú penu. Primiešame roztopenú čokoládu s rumom. Múku zmiešame s kypriacim práškom, kakaom a so soľou. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne zľahka vmiešame k žĺtkom obe zmesi.
 
2.
Približne tretinu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie chlebíka. Uložíme naň všelijako piškóty, prilejeme ďalšiu tretinu cesta a postup opakujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 165°C približne 40 minút.
3.
Upečený chlebík vyberieme, necháme vychladnúť a zľahka ho vyklopíme z formy. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, tuk a maslo. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu a polejeme ňou pripravený chlebík. Vložíme ho do chladničky, aby poriadne stuhol a pred podávaním ho nakrájame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať