Pridať recept

Dvojfarebný závin

ingrediencie

900 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
500 ml
mlieko
40 g
droždie
250 g
kryštálový cukor
150 ml
olej
2 PL
kakao
1 ks
vajce na potretie

Čokoládová poleva

100 g
čokoláda na varenie
60 g
stužený tuk

postup

1.
Vo väčšej miske zmeišame múku, soľ a olej. Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie, cukor a necháme kvások vykysnúť. Potom ho prilejeme do misky. Vypracujeme hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť a rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Do jednej vmiešame kakao rozmiešané v trošičke mlieka.
 
2.
Každé cesto rozvaľkáme osobitne, potom ich položíme na seba, zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ich chvíľu vykysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C.
3.
Upečený závin vyberieme z rúry, necháme ho vychladnúť a potom ho z jednej strany polejeme pripravenou čokoládovou polevou. Tú sme si pripravili vo vodnom kúpeli z čokolády a stuženého tuku. Závin vložíme do chladničky, aby čokoládová poleva stuhla a až pred podávaním ho nakrájame na menšie kúsky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať