Pridať recept

Závin s lekvárom

ingrediencie

5 ks
vajce
110 g
práškový cukor
1/2 balíček
vanilkový cukor
110 g
múka polohrubá
1/2 balíček
prášok do pečiva
1 ks
malinový alebo ríbezľový džem

postup

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom práškovým a vanilkovým do peny. Striedavo primiešavame múku pomiešanu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný papier na pečenie. A rýchlo upečieme. Ešte teplé cesto potrieme lekvárom a pevne stočíme tak, že pri točení zároveň odstraňujeme papier.
3.
Chladný závin môžeme pred podávaním ešte posýpať práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať