Pridať recept

Zapekané zemiaky s hubami na smotane

ingrediencie

1 kg
zemiaky
80 g
huby
120 g
cibuľa
20 g
múka
40 g
maslo
120 g
smotanová omáčka
podľa chuti
soľ

postup

1.
Zemiaky upečieme, ošúpeme, zrežeme na polovičky a dužinu vydlabeme. Huby uvaríme a pokrájame. Na tuku speníme cibuľu. Časť hubového vývaru ochladíme, zmiešame s opraženou múkou a vlejeme do vriaceho hubového vývaru.
 
2.
Za stáleho miešania spolu povaríme. Keď vývar zhustne pridáme huby, cibuľu a toľko zemiakovej dužiny, koľko je potrebné na plnenie zemiakov. Naplnené zemiaky uložíme do ohňovzdornej misy, zalejeme smotanovou omáčkou, hubami, pokvapkáme maslom a v rúre pečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať