Zelerovo-nivové placky
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zeler
2
ks
zemiaky
100
g
Niva
3
PL
hladká múka
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
olej
2
PL
mlieko
trochu
strúhanka
postup
1.
Zeler uvaríme do polomäkka a po vychladnutí ho na jemno nastrúhame. Zemiaky a nivu nastrúhame na hrubšie. Všetko spolu s vajcom, múkou a cesnakom premiešame v miske. Ochutíme podľa potreby.
2.
Zo zmesi vytvoríme placky, ktoré obalíme v cestíčku. Cestíčko si pripravíme z vajca, múky, mlieka a soli ktoré spolu vyšľaháme. Placky namočíme do cestíčka, obaľujeme v strúhanke a na rozpálenom oleji smažíme do zlata.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.