Pridať recept

Zapečený baklažán s paradajkou a mozzarellou

Zapečený baklažán s paradajkou a mozzarellou
Zdroj: vegetarianka3
6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
baklažán
250 g
mozzarella
3 ks
paradajka
olivový olej
parmezán
2 strúčiky
cesnaku
sušené bylinky
400 g
drvené paradajky v konzerve
soľ

postup

1.
Najskôr olúpeme baklažány ( môžu sa použiť aj so šupkou ), nakrájame ich na kolieska ( 1,5 cm ), osolíme ich a necháme vypotiť cca 20 minút. Potom ich utrieme papierovou utierkou. Paradajky a mozzarellu nakrájame na tenšie plátky. Cesnak prelisujeme a rozmiešame ho v olivovom oleji. Pridáme trochu byliniek pre arómu.
 
2.
Na panvici rozpálime len pár kvapiek olivového oleja a kolieska z baklažánov sprudka opečieme z oboch strán. Rúru zohrejeme na 175 stupňov. Do zapekacej misy vrstvíme plátky baklažánu, naň plátky paradajok, a potom mozzarellu. Opakujeme až kým neminieme všetky plátky. Medzi vrstvením je potrebné potierať zeleninu bylinkovým olejom.
3.
Naplnenú misu na zapekanie vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Tesne pred dopečením zmes polejeme zohriatými drvenými paradajkami, posypeme strúhaným parmezánom a dopečieme. Podávame s čerstvou bagetou alebo varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Najlepší a najjednoduchší cesnakový chlieb: Toto musíte vyskúšať
Najlepší a najjednoduchší cesnakový chlieb: Toto musíte vyskúšať
Názory na cesnak sa rôznia. Niektorí ho nemôžu cítiť, iní prisahajú na jeho liečivé vlastnosti. A...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...