Pridať recept

FOTORECEPT: Zapekaný karfiol

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
karfiol
1 kg
zemiaky
20 dkg
syr tvrdý
2 tégliky
kyslá smotana
4 ks
vajce
1 ks
červená paprika
1 vetvička
pažitka
1 KL
mleté čierne korenie
1 PL
morská soľ
125 g
maslo

postup

1.
Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča.
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Zdroj: ikzm1
 
2.
Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, 2 kyslé smotany, 4 vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, 20 deka strúhaného syra, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, lyžicu soli a lyžičku mletého čierneho korenia.
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Zdroj: ikzm1
3.
Všetko riadne premiešame.
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Zdroj: ikzm1
4.
Zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch.
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Zdroj: ikzm1
5.
Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť!
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Fotorecept: Zapekaný karfiol
Zdroj: ikzm1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
martha2
20.10.2015 09:13 | |
+2 -4
oprava....robila...
martha2
20.10.2015 09:12 | |
+13 -3
Včera som robil karfiol podľa tohto receptu super-vydarilo sa-chutné.Nemala som červ.papriku tak som dala petržlenovú vňať troška mrazenej kukurice a ku koncu pečenia som ešte karfiol posypala strúhaným syrom.Odporúčam.
waldis
25.6.2015 17:43 | |
+3 -12
Je to cele nafigu (n) tieto komentare, kym som dopisal, odhlasilo ma a vsetko co som napisal je v prdeli!!! Co sa tohoto receptu tyka tak som to uvaril z dvojnasobnych ingrediencii a je to cele zle. Jemne presolena plavajuca masa plna masla... Musel som odlievat cca deci a pol masla a stavy. Piekol som to pomaly dveapol hodiny aby sa odparila voda ale aj tak na zaver som to musel uz vypnut, aby mi to neprihorelo a riedke je to aj tak. Pri dvojnasobnom mnozstve neodporucam davat dvojnasobok soli, smotany vajec a odporucam vyžmýchať postrúhane zemiaky.
ikzm1
20.10.2015 12:06 | |
+10 -3
dve a pol hodiny? to by bolo na uhol... :) masa plná masla? veď tam ide len jedno malé, 125 gramové :) ingredience a postup treba dodržať, potom je to OK Ja ho robievam pravidelne, vždy sa vydarí...
Podobné články
TOP
Recepty z karfiolu
17 fantastických receptov z karfiolu: Ak pridáte túto surovinu, už nikdy nezožltne! Poznáme trik, vďaka ktorému zostane krásne biely a svieži!
Kúpili ste karfiol a hľadáte inšpiráciu, čo z neho pripraviť? Máme pre vás výborné recepty a perfektný...
Jednoduché recepty zo špajze
Vytiahnite zásoby: Recepty zo surovín, ktoré máte v špajze, alebo čo chladnička dala
Nechce sa vám ísť do obchodu a treba pripraviť obed? Tieto recepty sú určené presne pre vás. Rýchle recepty...
Chrumkavý karfiol: Tento rýchly karfiol z rúry budete chcieť vyskúšať
Máte radi vyprážaný karfiol? Tento obaľovaný karfiol z rúry s chutnou medovou marinádou budete milovať
Ďalší výborný karfiolový recept, ktorý si celkom určite odložíte medzi vaše obľúbené.
Ribollita dreamstime
Taliani si utiahli opasky a začali variť inak
Miláno 25. októbra (TASR) – Taliansko je známe svojou vášňou pre jedlo, ale v čase krízy sa viac ako polovica...
Karfiolový koláč
Odkedy poznám tieto recepty, už nevyprážam! Beriem karfiol a tieto pochúťky robím v lete aj v zime, večera pre celú rodinu vyriešená!
Karfiol je perfektná surovina, ktorá je dostupná v lete aj v zime. Ak vás omrzeli tradičné jedlá, vyskúšajte...
Beriem kyslú smotanu, vajce, múku a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez
Beriem kyslú smotanu, vajce, cesnak a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez vyprážania je na stole!
Perfektné cestíčko, ktoré si zamilujete! Odkedy mám tento recept, klasický trojobal už vôbec nerobím.