FOTORECEPT: Orechová torta s višňami
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
mandle alebo vlašské orechy
150
g
maslo Hera
3
ks
vajce
1
štipka
soľ
200
g
kryštálový cukor
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
plnka
500
g
vykôstkované višne
1
balíček
tortové želé Dr Oetker, extra silné
250
ml
višňový džús
200
g
cukor krupica
1
balíček
šľahačka v prášku
125
ml
mlieko
podľa chuti
višne na zdobenie
postup
8.
Cesto vlejeme o tortovej formy (lepšie je dať papier na pečenie)
9.
Takto naplnenú formu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 minút.
10.
Korpus po upečení vyberieme, stiahneme papier a necháme na mriežke vychladnúť. Potom asi jednu tretinu z neho odrežeme(plát) ten použijeme na mrveničku.
11.
Pripravíme si krém. Višňový džús zmiešame s cukrom, a pridáme tortové želé podľa návodu na sáčku. Uvaríme podľa návodu. Ku koncu pridáme odkôstkované višne. Necháme chladnúť.
12.
Medzitým si zo šľahačky v prášku (podľa návodu) s mliekom vyšľaháme šľahačku.
13.
Keď začne višňová zmes so želatínou rôsolovatieť, tak ju zamiešame do snehu.
14.
Korpus potom dáme zas do formy a navrstvíme naň tento krém a posypeme mrveničkou, získanou namrvením jedenej tretiny korpusu,posypeme celú tortu.Potom treba dať tortu do chladu aspoň na jednu hodinu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.