Šišky
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
1
ks
sušené droždie Dr.Oetker
3
dl
mlieko
120
ml
smotana na šľahanie
1
štipka
soľ
1
ČL
cukor
2
ks
žĺtok
1
PL
rum
postup
1.
Pripravíme si kysnuté cesto: do vlažného mlieka dáme štipku cukru a jeden balíček droždia Dr. Oetker. necháme kým zíde kvások a potom primiešame ostatné suroviny a necháme asi 40 minút odpočívať v teple.
2.
Keď cesto nakysne, vyvaľkáme na pomúčenej doske cca na 0,5mm a vykrajujeme pohárom kolieska. Na každé koliesko dáme lyžicu džemu a prikryjeme ďalším kolieskom cesta, okraje jemne zatlačíme. vyprážame na oleji z oboch strán. Po upečení pocukrujeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.