Pridať recept

Rizoto s hubami

ingrediencie

200 g
pór
50 g
maslo
100 g
stopka zeleru
300 g
hliva ustricová
300 g
šampiňóny
150 g
huby Shiitake
200 g
ryža
450 ml
voda
1 ČL
petržlenová vňať
3 lístky
bobkový list
50 ml
víno
podľa chuti
korenie

postup

1.
Zálievka: Vodu necháme prevariť, pridáme bobkový list, víno ochutíme a povaríme asi 2 - 3 minúty.
 
2.
Na masle opražíme pór a stopku zeleru. Pridáme hlivu ustricovú, šampiňóny a shiitake huby. Huby spolu so zeleninou dusíme. Neskôr pridáme ryžu a zalejeme zálievkou. Rizoto ešte dusíme 15 - 20 minút. Na záver posypeme pretržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.