Pridať recept

Medovníkový zajačik

ingrediencie

1000 g
hladká múka
500 g
med
300 g
kryštálový cukor
250 ml
voda
2 ks
vajce
1 PL
mletá škorica
1/2 ČL
mletého anizu
štipiek
na špičku noža mletých klinčekov
3 ČL
sóda bikarbóna

cukrová poleva

200 g
práškový cukor
1 ks
bielok
1 ČL
solamyl
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Cesto : Med, cukor a vodu prevaríme. Horúce spracujeme s múkou a medovníkovým korením ( škorica, aníz, klinčeky ). Do takmer vychladnutého cesta pridáme vajcia a sódu bicarbónu zmiešanú s trochou múky. Cesto vypracujeme a necháme aspoň 5 hodín aj celú noc odpočinúť v chladničke. Potom po častiach rozvaľkáme na hrúbku 5 mm ( ak pečieme drobné perníčky a zliepané tak rozvaľkáme na tenšie) a vykrojíme rôzne tvary. Kladieme na slabo vymastený plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme veľmi krátko, len čo sa medovníčky nafúknu približne 2-3 minúty a hneď nevyberáme z plechu, pretože sú veľmi mäkké a poškodil by sa nám tvar. Necháme ich chvíľku na ešte horúcom plechu, zatiaľ si na stôl dáme papier na pečenie a až po chvíli, keď sa dajú zobrať ich prekladáme na rovný povrch a necháme vychladnúť. Medovníky natrieme za horúca rozšľahaným vajíčkom.
Medovníkový zajačik
Medovníkový zajačik
Zdroj: diabambulka
 
2.
Cukrová poleva : Práškový cukor preosejeme dvakrát. Všetky ingrediencie dáme do misky a 10 min. šľaháme mixérom. Poleva je hotová keď sa leskne alebo ešte jedna pomôcka - po prejdení prstom sa urobí cestička.
Medovníkový zajačik
Medovníkový zajačik
Zdroj: diabambulka
3.
Peknú Veľkú noc:-) Tu mám už zabalených zajačikov pre najmenších šibačov:-):-):-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať