Pridať recept

Tvarohový syr bez syridla

ingrediencie

500 ml
mlieka z mliekomatu
500 g
tvarohu nie vo vanicke
podľa chuti
soľ
podľa chuti
bylinky
1/2 ČL
sóda bikarbóna
1 PL
maslo
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Mlieko prevaríme a necháme vychladnúť. Do hrnca rozmrvíme tvaroh na jemné hrudky, zalejeme vychladnutým mliekom a pomaly miešame a zohrievame takmer do varu. Pridáme citrónovú šťavu a opäť premiešame. Tvaroh sa nataví a mlieko sa zrazí.
 
2.
Celú zmes precedíme cez plátno. V hrnci roztopíme maslo, pridáme odkvapkanú tvarohovú zmes, soľ, sódu bicarbónu, podľa chuti bylinky, prelisovaný cesnak, chilli a zohrievame. Zmes sa začne taviť. Natavenú zmes preložíme do formy ( ja som ju vystlala fóliou, aby sa lepšie vyklopila ), Necháme vychladnúť na chladnom mieste. Tip : najlepšie je si to urobiť večer a ráno máme chutné a zdravé raňajky
3.
Dobrú chuť:-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
22.6.2014 21:37 | |
+1 -2
co mozem pouzit miesto syridla na vyrobu syru?
diabambulka
5.7.2014 19:18 | |
+2 -1
ocot :-) potrebujete vlasne niečo na zrarenie mlieka :-)