Pridať recept

Colomba

ingrediencie

180 g
maslo
6 ks
vajce
4 šálky
polohrubá múka
4 KL
sušené droždie
3 KL
práškový cukor
2 KL
soľ
2 KL
citrónová kôra
1 šálka
kandizovaná pomarančová kôra
1 šálka
mandle mleté
1 šálka
Cukor kryštál
3/4 šálka
mlieko teplé
3/4 šálka
hrozienka
1/4 šálka
lupienky z mandlí
trochu
maslo a múku na vymastenie a vysypanie plechu

postup

1.
Do väčšej misy dáme mlieko, 1 hrnček múky, 2,5 lyžice droždia, všetko zmiešame a necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme zvyšné kavasnice a múku, maslo, 4 vajcia, pomarančovú kôru, hrozienka, 3/4 hrnčeka kryštálového cukru a soľ.
 
2.
Zo zmesi vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť (cca 3 hodiny). Do vymastenej a vysypanej formy vylejeme cesto a necháme opäť 3 hodiny kysnúť. V menšej miske zmiešame 2 bielky s mandľami a zvyškom kryštálového cukru, následne túto zmes natrieme na cesto.
3.
Povrch posypeme lupienkami, práškovým cukrom a dáme piecť do rúry na 200°C. Po 10 minútach znížime teplotu na 180°C a pečieme asi 45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať