Pridať recept

Nutellové venčeky

12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
25 g
droždie
3/4 šálka
mlieko
2 PL
cukor
2 ks
vajce
60 g
maslo
štipiek
soľ
pohárov
Nutella

postup

1.
Pripravíme si kvások a z neho kysnuté cesto. Necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik cca.60x30.
 
2.
Ten potrieme nutellou rovnomerne asi 1,5 cm od kraja vynecháme. Cesto preložíme do 1/3, a potom preložíme s opačnou časťou. Tou protiľahlou. Mal by sa vám vytvoriť obdĺžnik cca 30X20. Okraje cesta pritlačíme a ešte jemne prevaľkáme.
3.
Radielkom nakrájame prúžky 12 po 3 cm. Ich dĺžka bude cca 9 cm. Každý prúžok zvrtnite a potom vytvorte venček. Ten na konci pekne spojte.
4.
Uložíme na vymastený plech a pečieme pri 200°C cca 15 minút. Po vychladnutí potrieme polevou alebo len posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať