FOTORECEPT: Zapekaná špaldová mrvenička s cuketou
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
cestoviny mrvenička
3
ks
cibuľa
700
g
cuketa
2
ks
mrkva
1
ks
vajce
200
ml
paradajkové pyré
3
strúčiky
cesnaku
1
KL
masala korenie
soľ
1
PL
sójová omáčka
olivový olej
postup
1.
Mrveničku uvaríme v slanej vode do mäkka.
2.
Na oleji speníme cibuľku do zlatista a pridáme očistenú a nastrúhanú cuketu a mrkvu.
3.
Okoreníme 1 Kl korením masala a 1 PL sójovej omáčky. Pridáme soľ podľa chuti.
4.
Na záver nasekáme cesnak na tenké plátky a primiešame k zmesy.
5.
Z mrveničky zlejeme vodu a primiešame jedno vajce.
6.
Takto nachystanú mrveničku premiestnime do vymastenej zapekacej misy, vrch potrieme paradajkovým pyré alebo kečupom a na záver dáme zeleninovú zmes.
7.
Pečieme pri 200 stupňoch 40-45 minút
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.