Pridať recept

Chatárska sekaná

ingrediencie

500 g
mleté bravčové mäso
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korene
3 strúčiky
cesnaku
trochu
strúhanka
1 ks
cibuľa
1/2 KL
mletá rasca
2 ks
žemľa
1 šálka
mlieko
2 ks
vajce
1 PL
hladká múka

Plnka

100 g
mäkká saláma
100 g
šampiňóny
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
1 dl
olej

postup

1.
Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, nakrájanú a na troške oleja opraženú cibuľu, nakrájané a v mlieku rozmočené žemle, vajcia, poprášime múkou a zmes dôkladne premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
 
2.
Na mikroténovom vrecku vytvoríme z mäsovej zmesi dva obdĺžnikové pláty. Na tie poukladáme kolieska salámy a praženicu z nakrájaných šampiňónov, ktorú sme osolili, posypali rascou a zahustili dvoma vajciami. Pomocou mikroténu každý plát zvinieme a tlačíme, aby nevznikli vzduchové bubliny.
3.
Oba valčeky sekanej vložíme do pomasteného pekáča, podlejeme šálkou vody pečieme hodinu pri 200 stupňoch. Ku koncu pečenia môžeme teplotu znížiť, aby sa sekaná na povrchu nepálila.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Holandská sekaná
Holandská sekaná, to je pochúťka, ktorá tromfne aj milované fašírky! Stačí jedna surovina a najlepší obed máte na stole, moja rodina ju miluje
Nedeľný obed máme spojený s tými najlepšími receptami, medzi ktoré jednoznačne patrí aj poctivá domáca...