Pridať recept

Kuracie loďky v orechovej omáčke

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 balíček
kuracie prsia

Omáčka

10 ks
orechy
2 ks
žemľa
1/2 pohár
rastlinný olej
1/2 ks
cesnaku
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
soľ

postup

1.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na plátky. Poukladáme ich na plech a opečieme. Kuracie prsia nakrájame, očistíme a podusíme na panvici z oboch strán nakrájané na dlhšie kúsky.
 
2.
Príprava orechovej omáčky: Jadierka vlašských orechov pomelieme. Žemle namočíme do mlieka, necháme postáť, vytlačíme, pomelieme, miešame s orechmi, solíme, pridáme rozotretý cesnak.
3.
Všetky produkty vymiešame do penista, pridávajúc po kvapkách rastlinný olej. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu alebo ocot. Omáčkou zalejeme kuracie prsia. Podávame so zemiakmi osobitne v miske.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať