Pridať recept

Zemiakové tyčinky so syrom

ingrediencie

1 kg
zemiaky
50 g
tuk
35 g
syr
podľa chuti
soľ

postup

1.
Ošúpané zemiaky umyjeme, zalejeme vodou tak, aby boli na 100- 150 mm ponorené a pomaly varíme 7-8 minút.
 
2.
Zemiaky uvarené týmto spôsobom majú po celej svojej ploche rovnakú farbu. Ak na priereze vidno bielu škvrnu surovej dužiny, varenie predĺžime. Uvarené zemiaky pokrájame na tyčinky a vypražíme.
3.
Do menšieho hrnčeka si roztavíme syr, ktorý zmiešame s mliekom a urobíme hustú masu. Tyčinky ňou polievame a podávame ako pochúťku, zvlášťv vhodnú k pivu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.