Pridať recept

FOTORECEPT: Bryndzové rezance

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ
voda
2 ks
zemiaky
200 g
bryndza
slanina

postup

1.
Pripravíme si suroviny na rezance. Komu sa nechce robiť domáce, kúpi si široké rezance.
Fotorecept: Bryndzové rezance
Fotorecept: Bryndzové rezance
Zdroj: eruska25
 
2.
Vypracujeme cesto, vodu pridávame podľa potreby, aby cesto nebolo príliš tvrdé, ale ani lepkavé.
Fotorecept: Bryndzové rezance
Fotorecept: Bryndzové rezance
Zdroj: eruska25
3.
Vyvaľkáme na tenko. A tu môžeme zamestnať aj menšie deti. Odoberieme trošku cesta a detským valčekom si môžu vaľkať sami. Cesto necháme preschnúť aspoň 15 minút.
Fotorecept: Bryndzové rezance
Fotorecept: Bryndzové rezance
Zdroj: eruska25
4.
Medzitým si uvaríme na kocky pokrájané zemiaky.
Fotorecept: Bryndzové rezance
Fotorecept: Bryndzové rezance
Zdroj: eruska25
5.
Cesto pokrájame na širšie rezance.
Fotorecept: Bryndzové rezance
Fotorecept: Bryndzové rezance
Zdroj: eruska25
6.
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme, pridáme uvarené zemiaky a bryndzu. Dobre premiešame. Opražíme slaninku, trochu masti pridáme do rezancov.
Fotorecept: Bryndzové rezance
Fotorecept: Bryndzové rezance
Zdroj: eruska25
7.
Podávame ozdobené lyžicou kyslej smotany a škvarkami.
Fotorecept: Bryndzové rezance
Fotorecept: Bryndzové rezance
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.