Pridať recept

Špenátová ryža

ingrediencie

250 g
ryža
400 g
špenát
40 g
maslo
4 dl
voda
1 ks
cibuľa
klinčeky
soľ

postup

Ryžu prepláchneme a osmažíme ju na polovici masla, potom ju zalejem vodou, okoreníme, osolíme, pridáme cibuľu do ktorej sme zapichli klinčeky a pod pokrievkou dusíme domäkka. Očistený špenát sparíme vriacou vodou, scedíme, nakrájame a dusíme v zbytku masla. Hotovú ryžu zľahka premiešame so špenátom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
4.11.2013 17:26 | |
+1 -0
Určite je to dobré a zdravé. Na tanieri ryžu so špenátom posypať nastrúhaným syrom Parmezánom, alebo aj iným tvrdým syrom. To bude už potom skutočná pochúťka.
Podobné články
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...