Pridať recept

Krtkova torta

12
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
160 g
kryštálový cukor
140 g
hladká múka
15 g
preosiate kakao
1 ČL
sóda bikarbóna
500 ml
plnotučné mlieko
2 ks
Zlatý klas
5 PL
kryštálový cukor
3 ks
vanilkový cukor
250 g
jemný tvaroh
100 g
Hera
2 ks
banánov
50 g
práškový cukor

postup

1.
Žĺtky oddelíme od bielkov. Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru a potom vymiešame žĺtky so zvyšnými 80 g cukru a 5 lyžicami vriacej vody. Múku, kakao a sódu bikarbónu zmiešame a pridáme k žĺtkam. Zamiešame a potom zľahka vmiešame sneh z bielkov.
 
2.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť na 20-25 minút.
3.
Pokračujeme s prípravou krému. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu s kr. cukrom a 2 vanilkami, necháme vychladnúť. V miske si vymiešame tvaroh s Herou, vanilkou a práš. cukrom (podľa chuti). Do zmesi pomaly všľaháme vychladnutý puding.
4.
Keď je korpus vychladnutý, vydlabeme z neho prostriedok. Vydlabaný korpus rozmrvíme do nejakej misky. Banány pokrájame na kolieska a poukladáme na vydlabaný korpus.
5.
Pripravený krém nanesieme kopcovito na korpus s banánmi. Nakoniec celú tortu posypeme rozmrveným korpusom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať