Pridať recept

Domáce nutelové croissanty

32
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

900 g
hladká múka
63 g
kvasníc
100 g
práškový cukor
4 PL
rastlinný olej
4 dl
teplé mlieko
4 ks
vaječný bielok
1 ks
Hera
200 g
kryštálový cukor
nutelový krém
4 ks
vaječný žĺtok

postup

1.
Z kvasníc, asi 1 dl mlieka a 1 čajovej lyžičky cukru si urobíme kvások. Múku, kryštálový cukor, rastlinný olej, sneh z bielkov spolu s práškovým cukrom, zvyšné mlieko a Heru si dáme do hlbokej misky, zalejeme kváskom a zamiesime si vláčne cesto.
 
2.
Necháme kysnúť asi 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme a rozdelíme na 8 rovnoramenných trojuholníkov, do každého dáme kopcovitú čajovú lyžičku nutely, zrolujeme od najužšej strany k špicu trojuholníka a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Potrieme 4 žĺtkami rozmiešanými s troškou oleja a necháme ešte 10 minút kysnúť. Pečieme asi 15-20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
27.8.2014 16:13 | |
+0 -0
Vypadaju chutne určite vyskúšam :)
Anonymný nick
27.8.2014 16:10 | |
+1 -0
Ďakujem určite vyskúšam vypadaju chutne :)
Anonymný nick
26.8.2014 17:53 | |
+7 -3
Ved tam je nechýba múka máš ju tam a jedna otázka na koľko stupňov si to piekla? Dakujem
simonaszolnoki
27.8.2014 07:51 | |
+4 -3
Asi tam bola priebežne doplnená, ale vďaka, potešilo že je tam 8:|. Piekla som na cca 200-220 stupňov. Niektoré rúry môžu piecť rôzne, takže radšej treba sledovať...