Pridať recept

Slaninovo-cibuľové koláčiky

25
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
1 dl
rastlinný olej
1 ks
vajce
trochu
soľ
150 ml
voda
1 ČL
kryštálový cukor
1 dl
plnotučné mlieko
250 g
oravská slanina
350 g
cibuľa
trochu
mletá rasca
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Z mlieka, kvasníc a cukru necháme vzísť kvások. Zamiesime cesto, do ktorého dáme múku, kvások, vajce, olej, vodu a trochu soli. Necháme vykysnúť aspoň 45 minút.
 
2.
Medzitým si nakrájame na kocky slaninu a cibuľu. Slaninu opečieme na panvici s 1 lyžicou oleja, pridáme cibuľu, trošku soli, mletej rasce a asi 10 minút podusíme.
3.
Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom asi 8 cm. Na každé koliesko dáme cca 1 pol. lyžicu plnky, okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 200 stupňov, 15-20 minút...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.4.2019 23:12 | |
+1 -0
V surovinách kvasnice nejsou a v postupu jsou 🤔
simonaszolnoki
25.6.2014 22:39 | |
+0 -0
Dodatočne upravujem množstvo jednej zo surovín v recepte. Do cesta ide 150 ml vody 8:| ...