Pridať recept

Marhuľová mriežka

30
porcií
80
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
170 g
zmäknuté maslo
130 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
1 ks
celého vajca
1 ČL
prášok do pečiva
100 g
marhuľový lekvár
štipiek
soľ
trochu
nastrúhaná citrónová kôra
trochu
mletých orechov
trochu
vanilka
trochu
práškový cukor
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Do hl. múky pridáme maslo, dlaňami rozdrobíme, pridáme cukor s kypriacim práškom, soľ, postrúhanú kôru, vanilku so žĺtkom aj vajcom a zamiesime hladké cesto, ktoré necháme trochu v chlade stuhnúť. Potom ho rozdelíme na 2 diely.
Marhuľová mriežka
Marhuľová mriežka
Zdroj: simonaszolnoki
 
2.
Polovicu cesta rozvaľkáme asi na 5 mm hrúbky, preložíme na plech a potrieme lekvárom. Druhú polovicu tiež rozvaľkáme, radielkom pokrájame na asi 1 cm široké pásiky, poukladáme uhlopriečne na prvé cesto od seba maximálne na 2 cm.
3.
Mriežky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme pomletými orechami. Mrežovník dobre prepečieme. Zo začiatku pečieme pri väčšej teplote (asi 180 st.), ku koncu pečenia teplotu znížime a pečieme len pomaly, treba sledovať. Hotový koláč posypeme vanilkou a práš. cukrom a ešte teplý pokrájame na štvorce...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať