Pridať recept

Obyčajné dolky

ingrediencie

400 g
hladká múka
20 g
droždie
60 g
práškový cukor
soľ, mlieko podľa potreby

postup

1.
Do preosiatej múky dáme droždie, soľ, vlažné mlieko a vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 2 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky.
 
2.
Znovu dáme nakysnúť a pečieme na rozpálenej platni. Upečené obaríme vriacou vodou, posypeme práškovým cukrom. Môžme posypať aj tvarohom, makom alebo orechami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.