Obyčajné dolky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
20
g
droždie
60
g
práškový cukor
soľ, mlieko podľa potreby
postup
1.
Do preosiatej múky dáme droždie, soľ, vlažné mlieko a vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 2 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky.
2.
Znovu dáme nakysnúť a pečieme na rozpálenej platni. Upečené obaríme vriacou vodou, posypeme práškovým cukrom. Môžme posypať aj tvarohom, makom alebo orechami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.