Zelerovo-nivové placky
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
syr Niva
2
ks
zemiaky
400
g
zeler
1
ks
vajce
2,5
PL
múka
1
štipka
korenie
1
štipka
soľ
1
strúčik
cesnaku
olej
Na cestíčko
3
PL
múka
1
ks
vajce
2
PL
mlieko
soľ
strúhanka
postup
1.
Zeler uvaríme do polomäkká a po jeho vychladnutí ho nastrúhame na jemno.
2.
Zemiaky a nivu nastrúhame na hrubo.
3.
Zeler, zemiaky a syr nivu premiešame v miske spolu s vajcom, cesnakom, múkou, soľou a korením.
4.
Z takto pripravenej zmesi potom pripravujeme placky, ktoré následne obalíme v cestíčku.
5.
Cestíčko si pripravíme z múky, vajca, mlieka a soli. Pomocou vidličky ho vyšľaháme do hladkej hmoty bez hrudiek.
6.
Placky namočíme v ceste a potom ich obalíme v strúhanke. Smažíme ich na horúcom oleji do zlata. Môžeme ich podávať napríklad so zemiakovou kašou alebo zeleninovou oblohou.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.