Pridať recept

Makové šúľance zo zemiakového cesta

Makové šúľance zo zemiakového cesta
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

600 g
zemiaky
150 g
krupicová múka
80 g
mak
60 g
práškový cukor
60 g
maslo
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ, voda

postup

Uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme a spracujeme s múkou, soľou a vajcom na cesto. Rozšúľame ho na valček, z ktorého krájame kúsky a robíme šúľance. Uvaríme ich v mierne osolenej vode, vyberieme, pokvapkáme maslom a posypeme zomletým makom a cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
verca19882
23.6.2017 17:50 | |
+2 -2
Tento recept je super a chuti veľmi dobre
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Šúľance
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Zemiakové šúľance a guľky
K tradičným a stále obľúbeným pokrmom patria aj šúľance alebo guľky zo zemiakového cesta. Tieto jedlá sa...