FOTORECEPT: Domáca nepravá bryndza z kravského mlieka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
syrová hrudka
podľa chuti
soľ
postup
1.
Najskôr si pripravíme domácu hrudku (recept som už pridala z mlieka, syridla, prípadne zakysanky). Hrudku necháme v platenku odkvapkať, ale nie v chladničke, ja som ju zavesila v kuchyni na skrinku a pod plateného som položila misku do ktorej odkvapkavala srvatka. Hrudku necháme 3-4 dni zavesenu v dobre vetranej miestnosti napríklad v špajzi. Každý deň vymeníme platenko za čisté. Takto vyzerá v reze syrova hrudka po 3 dňoch:-)
3.
Pomelieme na masovom mlynčeku....
4.
Osolíme podľa chuti a hotovo:-) u nás boli halušky, ale môžete si ju navažit a pobalit do mrazu a potom vybrať, urobiť pomazanku či bryndzovú polievku
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.