Pridať recept

FOTORECEPT: Veľkonočná plnka

ingrediencie

1 balíček
sucháre
15 ks
vajce
1 kg
mleté bravčové pliecko
1/2 kg
mletý bôčik
35 dkg
polohrubá múka
2 dl
olej
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 balíček
kypriaci prášok
podľa chuti
petržlenová vňať
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ

postup

1.

Celé balenie suchárov dáme do misy, pokropíme vodou, po chvíľke vyžmýkame a prebytočnú vodu vylejeme.

Fotorecept: Veľkonočná plnka
Fotorecept: Veľkonočná plnka
Zdroj: sylweliee
 
2.

K mletému mäsu pridáme sucháre,

Fotorecept: Veľkonočná plnka
Fotorecept: Veľkonočná plnka
Zdroj: sylweliee
3.

vajíčka a premiešame.

Fotorecept: Veľkonočná plnka
Fotorecept: Veľkonočná plnka
Zdroj: sylweliee
4.

Na oleji opražíme cibuľu a cesnak, olej zlejeme cez sitko priamo do zmesi.

Fotorecept: Veľkonočná plnka
Fotorecept: Veľkonočná plnka
Zdroj: sylweliee
5.

Pridáme múku s kypriacim práškom Dr.Oetker, korenie, môžeme aj petržlenovú vňať, opatrne premiešame a necháme odpočívať 15 min.

Fotorecept: Veľkonočná plnka
Fotorecept: Veľkonočná plnka
Zdroj: sylweliee
6.

Plech vymastíme, vysypeme strúhankou.

Fotorecept: Veľkonočná plnka
Fotorecept: Veľkonočná plnka
Zdroj: sylweliee
7.

Pečieme pri 220°C 40-45 min, po upečení necháme 2-3 hodiny odpočívať. Dobrú chuť!:)

Fotorecept: Veľkonočná plnka
Fotorecept: Veľkonočná plnka
Zdroj: sylweliee
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...